Mankementen

Als u een tweedehandse auto koopt, dan mag u, net als bij de aankoop van een nieuwe auto, verwachten, dat de auto geen mankementen heeft.
Zo kan het gebeuren, dat uw auto na aankoop mankementen heeft: een niet werkende airconditioning, een lekke band, een slecht werkende motor, kortom er kunnen een heleboel gebreken zijn.

Wettelijke bescherming bij geen garantie

De verkoper van de auto heeft u precontractueel beloofd, dat de auto zo goed als nieuw is. Soms krijgt u een garantie mee, maar soms ook niet.
De Nederlandse wetgeving beschermt u ondanks het feit, dat u de auto heeft gekocht zonder garantie. Van een net gekochte auto, ook een tweedehandse, mag u verwachten dat het niet stuk gaat binnen een tijdspanne van 6 maanden.

Annulering aankoop auto

Het kan zo ver gaan, dat u spijt heeft van de aankoop van de auto. U wilt niets liever, dan de aankoop van de auto annuleren. Na onderhandeling met de autodealer komt u van een koude kermis thuis en u ziet het niet meer zitten. U heeft misschien wel EUR 10000 of méér uitgegeven aan deze tweedehandse auto, wilt van de koop af komen, maar de dealer komt u niet tegemoet. Sommige autodealers brengen torenhoge inrijkosten in rekening. Dit mag niet zonder meer. Hierbij is het handig als u een jurist in de arm neemt, die u kan bijstaan.

Neemt u voor juridische hulp vrijblijvend contact op met de jurist van Consumentenjurist.nl via http://www.consumentenjurist.nl